Vijf goede redenen waarom je vacuümzakken moet gebruiken

2023-04-14
Profipack

Vacuümzakken zijn een handige oplossing om voedsel langer vers te houden en om ruimte te besparen in uw keuken. Door het gebruik van vacuümzakken wordt de lucht uit de zak gehaald, waardoor bacteriën minder kans krijgen om zich te ontwikkelen en het voedsel langer houdbaar blijft. Bij Profipack kunt u eenvoudig en snel vacuümzakken online kopen.

Voordelen van vacuümzakken Een van de belangrijkste voordelen van vacuümzakken is dat ze voedsel langer vers houden. Door het ontbreken van lucht in de zak, kunnen bacteriën en schimmels zich niet vermenigvuldigen en blijft het voedsel langer goed. Daarnaast bespaart het gebruik van vacuümzakken ruimte in de keukenkastjes en in de koelkast. Omdat deze plastic zakken volledig plat zijn, kunnen ze eenvoudig worden gestapeld, waardoor er meer ruimte overblijft voor ander voedsel.

 

Soorten vacuümzakken

Bij Profipack kunt u kiezen uit verschillende soorten vacuümzakken. Zo zijn er bijvoorbeeld zakken met een reliëfpatroon, waardoor de lucht nog beter uit de zak kan worden gezogen. Ook zijn er zakken verkrijgbaar met een ritssluiting, waardoor u de zakken meerdere keren kunt gebruiken. Daarnaast zijn er speciale vacuümzakken voor het invriezen van voedsel.

Gebruik van vacuümzakken Het gebruik van vacuümzakken is eenvoudig. Plaats het voedsel in de zak en zorg ervoor dat er geen voedselresten op de rand van de zak zitten. Sluit de zak vervolgens met behulp van een vacuümapparaat. Bij het sluiten van de zak is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de zak volledig vacuüm wordt getrokken. Zodra de zak vacuüm is, kunt u deze bewaren in de koelkast of vriezer.

 

Voedsel invriezen met vacuümzakken

Vacuümzakken zijn ook geschikt voor het invriezen van voedsel. Door het gebruik van vacuümzakken wordt het voedsel beschermd tegen vriesbrand en blijft het langer goed. Het is wel belangrijk om te weten dat niet alle voedingsmiddelen geschikt zijn om in te vriezen. Zo kunnen bijvoorbeeld groenten met een hoog watergehalte, zoals sla en komkommer, beter niet worden ingevroren.

 

Vacuümzakken online kopen bij Profipack

Bij Profipack kunt u eenvoudig en snel vacuümzakken online kopen. Wij bieden een ruim assortiment aan vacuümzakken in verschillende maten en uitvoeringen. Zo kunt u altijd de juiste vacuümzakken vinden voor uw voedsel. Bestel vandaag nog en profiteer van onze snelle levering en scherpe prijzen.