Slim Omgaan met Salaris als DGA: Wat Je Moet Weten

2023-10-30
Redactie

Hey DGA's, laten we het hebben over iets waar jullie als Directeur-Grootaandeelhouders misschien niet dagelijks bij stilstaan, maar wat wel een grote impact kan hebben op jullie financiën: salarisadministratie. In deze blog delen we wat inzichten en tips om je te helpen het meeste uit je financiële situatie te halen.

Salaris of Dividend: De Eeuwige Strijd

Laten we beginnen met het eeuwige dilemma voor DGA's: salaris versus dividend. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat een laag salaris en hoge dividenden een fiscaal aantrekkelijke keuze kunnen zijn. Maar pas op! De Belastingdienst houdt een oogje in het zeil. Zorg ervoor dat je een redelijk salaris aan jezelf toekent om problemen te voorkomen.

Wat Is Een Redelijk Salaris?

Wat is dan een redelijk salaris? Dat is een goede vraag. Er is geen one-size-fits-all antwoord. Het hangt af van de aard van je werk en de financiële gezondheid van je bedrijf. Praat met een accountant of fiscaal expert om dit vast te stellen.

Fiscale Vallen en Kansen

De Belastingdienst heeft ook enkele valkuilen en kansen als het gaat om DGA-salarissen. Denk aan de gebruikelijkloonregeling en de mogelijkheid om pensioen op te bouwen via je BV. Weet wat de mogelijkheden zijn en raadpleeg een expert om de beste strategie voor jou te bepalen.

Uitbesteden of Doe-Het-Zelf?

Salarisadministratie kan een knap ingewikkeld karwei zijn. Overweeg of het de moeite waard is om dit zelf te doen of om het uit te besteden aan een professional. Het kan veel tijd en kopzorgen besparen. De professionals van SimpeleLoonstrook helpen je hier graag bij.

Stay Balanced: Liquiditeit en Salaris

Nog een belangrijk punt: zorg dat je de liquiditeit van je bedrijf in de gaten houdt. Je wilt niet in de problemen komen door jezelf te hoge salarissen uit te betalen als je bedrijf het niet kan dragen.

Conclusie: Slim Omgaan met Salaris als DGA

Salarisadministratie voor DGA's kan ingewikkeld zijn, maar het is belangrijk om het goed te doen. Een redelijk salaris, begrip van fiscale regels en liquiditeitsbeheer zijn cruciaal. Praat met experts en houd je financiën goed in de gaten. Als DGA ben je de kapitein van je eigen financiële schip, dus zorg ervoor dat je de koers uitzet die het beste bij jou past.