Welkom op onze info en blog

burmees-fotoWaar begin je aan? Een Burmese kat? Het zijn in ieder geval lieve en aanhankelijke katten die graag onder de mensen zijn. Een Burmese kat weet precies het onderscheid te maken tussen de verschillende mensen en weten ook wie hun baasje is. Naast dat mensen aan de Burmese kat weet te hechten, hechten de Burmezen als geen ander aan de mens.

Over het algemeen houden de Burmeze katten van warmet temperaturen. Hoe warmer hoe beter. Net zoals vroeger bij Oma, die zelfs de buitenlucht wilde verwarmen als ze naar buiten ging. Om de extra warmte te pakken zitten de Burmezen graag in het zonnetje of radiator.

Je moet je goed bedenken voordat je een Burmeze kat in huis haalt. De poes hecht niet allen heel sterk aan de gezinsleden maar ze zijn ook heel erg dominant. Willen graag aandacht en lopen als je eventjes niet op let de ganzen dag voor je voeten.

De dieren worden gekenmerkt door nieuwsgiering, aanhankelijkheid, rustig maar soms een tikkeltje ondeugend. Weten vaak donders goed wat wel en wat niet mag. Daarnaast zijn ze intelligent en vinding rijk. Zo zijn ze naar verloop van tijd in staat op dichte deur te open door maar lang genoeg aan de klink te hangen. Doorzetters. Verder kunnen de katten heel goed met kinderen overweg.

Ze worden over het algemeen 15 jaar uit en zijn al een half jaar na de geboorte al krols. Gemiddelde nestgrootte zijn 4 a 5 kittens. Eerst zijn ze licht gekleurd maar dat verandert na verloop van tijd. Als e 2 jaar zinj krijgen ze de uiteindelijke kleur. De moeder Burmezen zijn echte moeders en nemen de taak van ouderschap erg serieus

De Burmees kan slecht tegen alleen zijn en kan niet zoals andere katachtige goed met elkaar spelen. Daar is de Burmees te dominant voor en knokt een andere poes te tent uit. En dat is wat je niet wilt als je van huis bent.