Boxers

Menig voetballer heeft zijn naam gelieerd aan een boxershort merk. Vooral als je er echt toe doet willen de naamloze ondergoed merken dolgraag een bekende ambassadeur strikken om de verkopen een boost te geven. De beste voorbeelden is Cristiano Ronaldo en David Beckham die op de internationale premium boxershort markt het verschil willen maken.

In de praktijk blijft het bij een mooie fotoshoot en TV commercial waarin de sterspeler nadrukkelijk wordt gepronkt met de boxer. David Beckham heeft een contract bij H&M lopen waarin hij de 3-pack onderbroeken promoot. Niet de premium maar net een slag er onder. Zijn naam heeft hij alleen aan de promotie campagne gegeven, het merkje “David Beckham” vind je echter niet op de boxer terug.

In het geval van de Portugees Cristiano Ronaldo is er zelfs een underwear-lijn naar hem genoemd: CR7. Het getal 7 komt van het rugnummer waaronder hij speelt bij Real Madrid. De bijdrage van Ronaldo is niet meer dan de fotoshoot en de aanwezigheid bij het lanceringsfeestje. Zo heeft Ronaldo, maar David Beckham, niet aan de tekentafel gezeten tijden het ontwerp van zijn lijn. Neemt niet weg dat de exposure maximaal is en dat in een klap een hoge naamsbekendheid wordt gerealiseerd.

Nederlandse Boxershortsmerken Ook Nederlandse voetballers (met grote internationale bekendheid) hebben een gooi gedaan naar het opzetten van een ondergoedlijn. Edgar Davids en Frank Rijkaard hebben beide een eigen lijn gelanceerd. Bij Edgar ging het mis omdat de boxer niet meer lekker zit.

Frank Rijkaard heeft na zijn actieve voetballoopbaan de boxershort lijn ‘Underjeans’ opgezet en dit ging verder dan alleen een commercial, fotoshoot en een introductie feestje. Frank werd eigenaar van het kledingmerk en gins samen met een vriend dit ontwikkelen. In de eerste twee jaren na de start in 1996 heeft het merk ongeveer 2.3 mio omzet gerealiseerd maar waren de aanloop verliezen dramatisch. De algemene klacht die toentertijd veel hoorde was de teleurstellende kwaliteit.

Schoenmaker blijf bij je leest. Dat moet Frank gedacht hebben na dat hij in 1998 het boxershortmerk Underjeans verkocht. Wel bleef zijn naam verbonden aan het merk en kreeg hij een licentie bijdrage per verkocht ondergoed. Het opzetten van een boxershort merk blijft een vak van specialisten. Het lijkt simpel maar er komt toch veel meer bij kijken.

Er zijn meer voetballers die hun geluk hebben gezocht in onderbroeken land. De Ivoriaanse spits Didier Drogba staat onder contract van HOM underwear. Ook de Braziliaanse spits Neymar heeft zijn goede naam verkocht aan het minder bekende Blue man.

Boxershorts Heren

boxershorts

Geen voetballers maar specialisten?! Ook Nederland en België is er de laatste jaren een gooi gedaan naar een ‘stukje’ marktaandeel in ondergoed markt. De wijde boxershorts worden door 3 partijen aangeboden waarvan er 2 nieuwe aanbieders op de Nederlandse en Vlaamse markt zijn. Blogger Hensums heeft een test gedaan naar de verschillende wijde heren boxershorts. Voor de strakke heren boxers er ook nieuwkomers zoals Dann Hensums. Geen bekende voetballer wel super specialist in het maken van premium boxers. Dann Hensums heeft in zijn klanten kring wél bekende voetballers die zijn ondergoed dragen. Vaak op momenten dat het er op aankomt. Dit zijn échte ambassadeurs maar dan onbetaald. Ze staan niet op grote ‘Bill Boards’ en lopen er ook niet mee te koop totdat je ze er over vraagt…

Zoekt je de andere boxers(honden) klik hier >> of  duitse boxers